Veelgestelde vragen

Het beste kun je inschrijven rond het 4e levensjaar. Als je later inschrijft kan dit tot teleurstellingen leiden omdat de wachtlijst bij ons over het algemeen best lang is. Als kinderen tussen de 4,5 en 5  jaar zijn kunnen ze gelijk beginnen met de zwemles. Dit is ook de beste leeftijd om aan te vangen met zwemles.

Bij ons kun je kiezen voor beide opties. Als je afkoopt weet je waar je aan toe bent en zal er voor de zwemles geen extra kosten meer zijn m.u.v. het inschrijfgeld en diploma geld.
Als je kiest voor periodiek zal dit zolang doorlopen totdat uw kind zijn of haar diploma’s heeft.

De gemiddelde doorloop tijd is bij onze zwemschool 45,5 klokuren voor het zwemdiploma A
Voor het B diploma 9 klokuren en voor het C diploma 11 klok uren.

Zwemschool zin heeft gekozen voor het internationaal ENVOZ diploma omdat de lat wat hoger ligt met betrekking tot de veiligheid. Kinderen dienen goed te kunnen zwemmen in penibele situaties in zowel een zwembad als in open water. Ook onderwater oriëntatie is een belangrijk onderdeel van het ENVOZ diploma. Zeker met het oog op de huidige water-parken met de stroomversnelling, draaikolk en mega-glijbanen.

Kinderen dragen een T-shirt vanaf de eerste les. Dit doen wij om kinderen vertrouwd te maken met het zwemmen met kleding aan. Daarnaast moeten kinderen vanaf het niveau dolfijn verder gekleed in een korte broek met gulp en knoop waterschoenen en sokken. Deze overgang is dan heel klein en zien we bijna geen terugval.

Leren zwemmen is voor de meeste kinderen een uitdaging. Tijdens de zwemles zal je kind ervaren dat bewegen in het water echt anders is dan bewegen over het land. Leren zwemmen heeft niet alleen te maken met je vrij voelen in het water maar ook met motoriek, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. De ervaring leert dat de meeste kinderen ergens in het traject naar het diploma, zwemles tijdelijk niet meer zo leuk vinden. Bij sommige kinderen is dit meteen in het begin van het traject als ze ontdekken dat je met je hoofd onder water geen adem meer kan halen, een ander kind bereikt dit punt als het met minder drijfmiddelen om gaat zwemmen en weer een ander kind vindt het baantjes zwemmen voor het A diploma wel erg ver. Maar wees gerustgesteld, de meeste kinderen overwinnen zichzelf, ontdekken dat ze het wel kunnen en zijn uiteindelijk ontzettend trots op zichzelf. En wat vinden wij het leuk om de kinderen in het hele traject te mogen begeleiden, uitdagen, motiveren en complimenteren en ze aan het einde hun welverdiende diploma te mogen overhandigen.

Op welke locatie wil je je inschrijven?